2009. gada 15. dec.

Londona - tās ir kultūras iespējas!

Avots
Ezerzeme, Nr.55, 3. lpp.
24.07.2009

Londona – tās ir kultūras iespējas!

отступPirmdien, 20. jūlijā, Krāslavas bibliotēkas lasītavā tās apmeklētāji tikās ar Evitu un Raivi Buturovičiem. Jaunie cilvēki nesen atgriezās no Anglijas, lai pavadītu atvaļinājumu dzimtajā pusē. Tikšanās laikā brālis un māsa pastāstīja par studiju un darba pieredzi Londonā, kā arī dalījās iespaidos par dzīvi ārzemēs.
отступMūsu laikraksts jau stāstīja par Evitu un Raivi. Evita pabeigusi Vestminsteras universitāti Londonā, kur specializējusies ekonomikā un starptautiskajās attiecībās. Raivis pašlaik apgūst mūzikas tehnoloģijas. Liktenis lēma tā, ka Evita atrada teicamu darbu investīciju kompānijā. Darbs atņem daudz spēka un enerģijas, atpūta iekrīt tikai brīvdienās. Te garlaicībai neatliek laika. Londona - tās ir kultūras iespējas, apgalvo Evita. Te ir muzeji, koncertzāles, teātri...
отступUz jautājumu par kontaktēšanās grūtībām svešā vidē Evita atbildēja: ja tu esi atklāts kontaktiem, tad īpašu problēmu tev nebūs. Atgriezties mājās Evita netaisās... Visādā ziņā pagaidām Viņu var saprast. Galvenais - viņa ir lielisks piemērs tiem, kuri gatavojas meklēt savu laimi ārzemēs. Nav noslēpums, ka daudzi no aizbraucējiem strādā nekvalificētos darbos. Par izglītību Īrijā vai Anglijā jaunieši nemaz nedomā, par savām iespējām nedomā, samierinoties ar nopelnīto. Ar Evitu ir pavisam citādi. Sākumā viņai nācās strādāt siltumnīcā. Taču viņai bija daudz interesantāks mērķis!
отступMūsdienu studenti bieži vien pat nenojauš, ka jau otrajā kursā viņiem ir iespēja pastudēt Eiropā un saņemt Eiropas grantu. Ja ir vēlēšanās un vienas no Eiropas valodām zināšanas (priekšroka dodama angļu un vācu), vairākas studentu apmaiņas programmas gatavas apmaksāt studijas Eiropas universitātēs un dzīvošanu uz laiku no 3 līdz 12 mēnešiem. Tas ir tikai sākumam. Visiem, kuri izlems, ka ir gatavi Eiropas pieredzei, paziņoju ļoti vērtīgu adresi: www.apa.lv Tur jūs atradīsiet daudz interesanta. Protams, informācija noderēs tikai tiem, kuriem nav akadēmisko parādu un atzīmes ir augstākas par vidējo. Pasaulē nav nekā neiespējama. Paies pavisam nedaudz laika, un jūs, iespējams, tāpat kā tagad Raivis ar Evitu, iepazīstināsiet ar savu panākumu recepti.

Andrejs JAKUBOVSKIS
Alekseja GONČAROVA foto

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru