2010. gada 5. janv.

Bibliotēkā jauns pasākums

Avots
Ezerzeme, Nr.95, 4. lpp.
15.12.2009

Bibliotēkā jauns pasākums

отступKrāslavas novada Centrālā bibliotēka gada nogalē nākusi klajā ar jaunu iniciatīvu un organizē bezmaksas adīšanas un tamborēšanas kursus. Uz pirmo organizatorisko sanāksmi 12. decembrī pierakstijās 23 dalībnieces. Kursus vadīs diplomēta speciāliste-rokdarbniece, lietišķās mākslas meistare Jeļena Livča, kura desmit gadus strādājusi “Daiļradē” kā vecākā meistare un bez maksas piekrita apmācīt tos, kuri vēlas mācīties adīt un tamborēt.
отступKlātesošos uzrunāja bibliotēkas vadītāja Valentīna Magidas: “So ciklu - pulcināt cilvēkus bibliotēkā un dot viņiem jaunas zināšanas – iesākām gada sākumā. Pirmie bija tie, kuri vēlējās apgūt datorzinības, apmācītas trīs grupas. Vasarā bija pārtraukums, bet ziemas pusē ar mūsu lasītājas Jeļenas Livčas atbalstu un piedāvājumu esam sapulcinājuši visus tos, kuri vēlas iemācāties adīt un tamborēt. Manuprāt, tas būs ļoti labs pasākums. No vienas puses, tā ir iespēja apgūt jaunas iemaņas, no otras - dau iem cilvēkiemmūsdienās pietrūkst kontaktu, jo ne visi strādā, un šeit ir iespēja ķontaktēties ar citiem domubiedriem. Žēl tikai, ka arī šī iespēja kādreiz beigsies.”
отступAdīt un tamborēt gribētājus J. Livča uzreiz sadalīja grupās, vadoties pēc katra individuālās pieredzes, lai viens otram netraucētu. Plānots, ka sākotnēji kursi noritēs reizi nedēļā un turpināsies līdz aprīlim, jo tad iestājas laiks, kad sievietēm daudz darba piemājas dārzā. Kursu turpinājums atkarīgs no pašu dalībnieču vēlmēm - ja būs gribētāji, būs turpinājums.
отступSpriežot pēc Jeļenas vārdiem, adīšana esot smags darbs ne tikai tādā ziņā, Ka pats raksts varētu būt sarežģīts, bet arī no fiziskās slodzes viedokļa – ļoti viegli iedzīvoties slimībā, ko sauc par osteohondrozi. Tālab kursu vadītāja ir apguvusi četrus svarīgus vingrinājumus, kurus nodar ību laikā lūgs veikt kursu dalībniecēm, lai cilvēki varētu atpūtināt sasprindzinātos muskuļus. Atliek vien novēlēt lai kursantes noturas līdz galam.
отступJeļena arī nedaudz pastāstīja par sevi. Adīt viņa iemācījusies bērnibā, pateicoties mammai, kura bijusi ļoti laba adītāja. Sī lieta viņu tik ļoti aizrāvusi, ka drīz vien pārspējusi mammu, vēlāk ieguva lietišķās mākslas meistares statusu un ilgus gadus nostrādāja “Daiļradē”. Uzņēmumā bijuši 26 iecirkņi, tieši Jeļenas iecirknis bija slavens visā valstī, jo tur gatavoja ļoti skaistas lietas.

Juris ROGA, autora foto

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru