2010. gada 5. janv.

Burvīgās Ziemassvētku eglītes

Avots
Ezerzeme, Nr.96, 6. lpp.
15.12.2009

Burvīgās Ziemassvētku eglītes

отступBez zaļas eglītes Ziemassvētki latviešiem nav iedomājami. Arī citu tautu kultūrā, lai izjustu Ziemassvētku brīnumu, bez eglītes nevar iztikt.
отступTiesa, mūsdienās ar eglītes ciršanu un pārnešanu mājās vairs nav tik vienkārši, kā padomju varas gados - to nav atļauts darīt visur, kur vien ienāk prātā. Krīzes apstākļos ne katrs var iegādāties eglīti tirgū, bet kādam vispār nav pieņemama doma nocirst zaļo skaistuli, lai izbaudītu īslaicīgu prieka mirkli. Šie cilvēki mājas uzpošanai svinībām parasti izmanto skuju koku zarus ar čiekuriem.
отступBet eglītei ir vēl viena alternatīva. Krāslavas bibliotekāri izdomājuši iepriecināt apmeklētājus ar pašdarinātām svētku eglītēm no dažādiem pieejamiem materiāliem. Bibliotēkā ierīkota neliela eglīšu izstāde ar nosaukumu “Burvīgās Ziemassvētku eglītes”, kurai katrs iestādē strādājošais pagatavojis 2-3 eglītes, ieliekot šajā darbā visu savu meistarību un ļaujoties fantāzijas lidojumam. Iespējams, ka šajā izstādē bibliotēkas apmeklētāji varētu aizņemties sev kādas interesantas idejas svētku noformējumam. Savdabīgā eglīšu izstāde būs apskatāma visu decembri, kā arī janvārī līdz pat pareizticīgo Ziemassvētkiem.

Juris ROGA, autora foto

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru