2013. gada 7. janv.

Jūsu intelektam un radošajam garam


Publicēts:
Ezerzeme - Nr.1 (2013, 4. janv.), 4. lpp.
 
Krāslavas novada centrālā bibliotēka piedalījās Valsts kultūrkapitāla fonda Literatūras nozares mērķprogrammas “Grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām” projektu konkursā. Mūsu iesniegto projektu konkursa kārtībā, ņemot vērā konkursa nolikumā apstiprinātos kvalitatīvos kritērijus, izvērtēja mērķprogrammas “Grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām” ekspertu komisija, un Valsts kultūrkapitāla fonda padome tā īstenošanai 08.11.2012. piešķīra finansējumu Ls 4064. KNC bibliotēka projektam iesniedza vēlamo grāmatu sarakstu visām Krāslavas un Dagdas novada publiskajām bibliotēkām. Jau tuvākajā laikā bibliotēku krājumi papildināsies ar kopumā 871 izdevumu.

Tuvojās Ziemassvētki. Pirms Ziemassvētku laiks bija klusais laiks, kad cilvēki nodevās pārdomām, siltumam, piedošanai un mīlestībai. Nenoliedzami tas bija laiks, kad cilvēki strādāja un baroja savu garu vairāk nekā ķermeni. Nevienam nav noslēpums, ka viena no lielākajām garīgajām izklaidēm ir lasīšana un grāmatas. Tādēļ Krāslavas Centrālā bibliotēka ir sarūpējusi dāvanu visiem saviem lasītajiem, lai šajā aukstajā un drēgnajā ziemas laikā ir iespēja nodoties mieram un harmonijai, nodoties grāmatu pasaulei. Šoreiz nav aizmirsts neviens lasītājs, jo ikviens mūsu lasītājs ir liela vērtība. Jāsaka, ka ikviens lasītājs ir arī liela individualitāte ar savām īpašajām vēlmēm un vajadzībām, pasaules redzējumu un līdz ar to arī grāmatu gaumi.

Mēs esam parūpējušies par mūsu pašiem mazākajiem lasītājiem, kuri nesen ir tikai iepazinuši grāmatu burvības pasauli, piedāvājot viņiem jaunas, krāsainas, piedzīvojumiem un gudrām atziņām bagātas grāmatas, kuras palīdzēs viņiem iegūt jaunas zināšanas un patīkami pavadīt laiku.

Protams, ka neesam aizmirsuši arī par jauniešiem, tādēļ mūsu bibliotēkas klāstā ir pieejamas pašas jaunākās grāmatas, slavenie bestselleri. Arī mēs ejam laikam līdzi, cenšoties veidot mūsu grāmatu klāstu modernu un pieprasītu, sagādājot jaunāko literatūru, kura ir apbūrusi gandrīz visas pasaules lasītāju sirdis un pārņēmusi prātus.

Mūsu lasītāju lokā esošajiem studentiem un zinātkārajiem grāmatniekiem, esam sagādājuši Ziemassvētku pārsteigumu jaunas nozaru literatūras izskatā. Jaunas enciklopēdijas, specializētas grāmatas, zinātne, daba, māksla un citas interesējošas lietas un faktus varēs noteikti uzzināt no mūsu jaunākajām grāmatām. Pasaule taču ir tik aizraujoša, un mēs par to patiesībā tik maz zinām! Nešaubāmies arī, ka jaunus pārsteigumus saņems pastāvīgie romānu un detektīvu cienītāji un lasītāji, jo mēs esam tiešām padomājuši gandrīz par ikvienu bibliotēkas apmeklētāju.

Priecīgus svētkus novēl viss Krāslavas novada centrālās bibliotēkas un bērnu nodaļas kolektīvs ikvienam savam lasītājam, kā arī cer, ka jaunās grāmatas iepriecinās mūsu pilsētas iedzīvotājus un dos iedvesmu un siltumu šajā ziemas laikā! Lasītavā — jaunākā uzziņu un nozaru literatūras izstāde. Atgādinām, ka Krāslavas NC bibliotēkā ir grāmatu elektroniskā pasūtīšana, rezervēšana un pagarināšana internetā: http://bibliotekakraslava.lv/.
Vēlam veiksmi un gaidām ciemos!

Svetlana ĻAKSA-TIMINSKA, KAN vadītāja