2015. gada 17. dec.

Bibliotēku darbinieki pulcējas gada noslēguma seminārā

 

Šodien uz noslēguma semināru pulcējās reģiona bibliotēku darbinieki, lai izrunātu jautājumus, kas saistīti ar nākamā gada aktuālākajiem notikumiem.

 

Tiekoties ar Annu Rancāni
 

Anna Rancāne

 

Sveču dekupāžas paraugi


"2016.gadā mums notiks Dagdas novada bibliotēku akreditācija, un, lai arī bibliotēkas tam ir gatavas, vienmēr rodas kādas neskaidrības un lietas, kas jāapspriež,"- stāsta NCB direktore Valentīna Magidas - "joprojām runājam, kā strādāt ar kultūras karti, kā veidot plānus, gatavot un iesniegt gada atskaites."

Šodienas seminārā tika prezentēts bērnu radošās darbības kalendārs, izdevies darbs, pie kura izveides strādāja arī Krāslavas bibliotekāres - "Daugavas stāsts". 

Nelielai dvēseles atslodzei bija iespēja padarboties sveču dekupāžas darbnīcā, kuru vadīja NCB bibliotekāre Žanete Moiseja un PII Pīlādzītis skolotāja Aina Rihlicka.


Bibliotēku darbinieku tikšanās reizēs pirms Ziemassvētkiem ir ierasts aicināt ciemos interesantus cilvēkus. Pagājušajā gadā Krāslavas bibliotēkā viesojās literāts Valentīns Lukaševičs, bet šogad  tika aicināta dzejniece Anna Rancāne.

Lai gan piedēvēt Annai Rancānei tikai dzejnieces vārdu būtu par maz - savulaik bijusi laikraksta Diena korespondente un aprakstījusi lietas, cilvēkus un notikumus vai visā Latgalē, strādājusi Latgales reģionālajā televīzijā, joprojām vada Impro ceļotājus pa Latgali.

Šobrīd strādā Rēzeknes pašvaldībā un no maizes darba izbrīvētajā laikā raksta par diriģentu Broku dinastiju.

Jā, protams, Anna joprojām raksta dzeju, kā pašai šķiet, nepavisam ne skumīgu. 
Sarunā ar klausītājiem dzejniece atzinās, ka viņai ļoti mīļa mūsu pilsēta un, esot Krāslavā, vienmēr atrodas laiks, lai apmeklētu Romas katoļu baznīcu un papriecātos par skaistajiem mākslas darbiem. 

Avots:
www.kraslava.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru