2017. gada 28. febr.

Tikšanās ar dzejnieci Irēnu Moreino

Avots:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/tiksanas-ar-dzejnieci-irenu-moreino.html

 
Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā viesojās mūsu novadniece, dzejniece Irēna Moreino. Romantiskās nedēļas nogalē dzejas vakarā skanēja liriskas dzejas rindas, kas iesildīja katra klausītāja sirdi.

Irēnas bērnība un skolas gadi ir saistīti ar Krāslavu. Viņa ir dzimusi mākslinieku Helēnas un Vladislava Pīpiņu ģimenē. Pēc Krāslavas Valsts ģimnāzijas beigšanas ir studējusi Latvijas Universitātē Bibliotēku un bibliogrāfijas nodaļā. Pēc augstskolas beigšanas darba gaitas iesākusi un turpina Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Irēna Moreino ir Nozaru literatūras centra galvenā bibliogrāfe. Dzeju iesāka rakstīt pirms pieciem gadiem.

Irēnas dzeja ir liriska, viegla kā dūja, maiga kā zīds, gaiša kā visspožākā bāka tumšajā naktī. Tās pamatā ir pašas autores pārdzīvojumi, viņas iekšējās pasaules izpausme. Dzejoļi stāsta par sapņiem un ilgām, kas pazīstami ikvienam, par jūtām, kas iedvesmo un ceļ pāri ikdienībai, par mīļumu, kas pieskaras ikviena sirdij.

Paldies dzejniecei par skaistajām vārsmām, kas ļāva izbaudīt un saprast, ko no personiskā, dziļi intīmā nevar atstāt tikai sev, ko no visa pārdzīvotā ir būtiski pateikt saviem līdzcilvēkiem.
 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru