2017. gada 11. apr.

Krāslavas bērnu bibliotēkas simbols - kurmis


Avots:
http://ezerzeme.lv/lv/zinas/sabiedriba/18361/kraslavas-bernu-bibliotekas-simbols-kurmis





Krāslavas bērnu bibliotēku ik dienas apmeklē liels skaits mazo lasītāju. Šurp nāk gan zēni, gan meitenes, un katrs no viņiem kļuvis par labu draugu bibliotekārēm. Pēdējo gadu laikā visā Latvijā ir strauji attīstījusies bibliotēku darbības amplitūda. Tā vairs nav vieta, kurp doties tikai pēc labas lasāmvielas. Te notiek virkne interesantu pasākumu, kas pulcē mazos lasītājus. Mazie grāmatu draugi vienmēr pamana vismazāko pārmaiņu grāmatu mājas telpās.

 
 
Cik gan neviltota bija bērnu sajūsma dienā, kad viņi iepazinās ar Krāslavas bērnu bibliotēkas jauno draugu - kurmi. Jūs jautāsiet - kas viņš ir? Un kā te nokļuvis?
Reiz Krāslavas bibliotēkas darbinieces apciemoja Cēsu bibliotēku, kurā iepazinās ar pelīti Sisi. Viņa bija tik sirsnīga un apburoša, ka mūsu bibliotekāras ar baltu skaudību apskauda Cēsu kolēģes par tādu bibliotēkas draugu.

Ir teiciens, kas vēsta - ja cilvēks kaut ko ļoti, ļoti vēlas, tas noteikti piepildīsies. Un tā arī notika!

Atgriežoties no Cēsīm, bibliotekārēm uzsmaidīja veiksme - viņas sastapa talantīgo rokdarbnieci Svetlanu Pitrāni, kura ir izgatavojusi ne vienu vien rotaļlietu, kas kļuvušas par uzticamiem draugiem bērnu radošajā pasaulē. Bibliotekāre Žaneta Moiseja izstāstīja Svetlanai par savu sapni. Bija skaidrs, ka par mazo lasītāju jauno draugu jākļūst varonim no teikas par Daugavas racējiem, jo bibliotēka atrodas teju Daugavas krastā. Izvēle krita par labu kurmim - čaklajam un gudrajam racējam.
Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 29 (11.04.2017.)

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru