2017. gada 4. apr.

Šūts, tamborēts un izsmalcināts


Avots:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/suts-tamborets-un-vienreizigs.html




3. aprīlī Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā rokdarbu klubiņa dalībnieces prezentēja savu veikumu galvenokārt divās tehnikās – tamborējumi un izšūšana ar lentītēm.

Izstādē ir apskatāma arī ļoti silta adīta žakete, kuru apmeklētāju uzmanībai piedāvā rokdarbniece Jeļena Livča. Tieši viņa un viņas kolēģe, rokdarbniece Regīna Ostrovska bija tās divas skolotājas, kuras rokdarbu klubiņa dalībniecēm iemācīja tik daudz, ka šodien varēja sarīkot gana interesantu izstādi.

Tehnikas divas, bet darbu desmitiem! Bibliotēkas lasītavā apskatāmas rotaslietas, sedziņas, gleznas, lādītes, tamborējumiem dekorētas Lieldienu olas, apkaklītes, dvieļi, somiņas, salvetes, maciņi, adatu spilventiņi, šalles, čības, tīkliņš pirkumiem, vāciņi burciņām un citas mantas. Starp citu, 8. marta svētkos katra bibliotekāre saņēma sev kādu dāvaniņu no pulciņa dalībniecēm un dažas šīs dāvanas arī ir apskatāmas izstādē.

Rokdarbu klubiņa dalībnieces noslēguma pasākumā uzrunāja bibliotēkas vadītāja Valentīna Magidas, kura uzsvēra, ka sievietes ir ļoti čakli pastrādājušas, daudz ieguvušas sevis attīstībai, daudz jauna iemācījušās. Šodienas izstāde ir kā neliela atskaite par paveikto darbu.

Valentīna: „Paldies, ka pie mums darbojāties, bet mēs spējām nodrošināt jums kaut vai siltas telpas ziemā. Jūs esat arī mūs iedvesmojušas, lai jums izdodas arī turpmāk. Priekšā pavasaris, vasara, daudz dažādu darbu, bet nāks rudens, un varbūt radīsies jaunas idejas. Laipni lūgti!”

Juris Roga,
autora foto

 
                                                               
















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru