2019. gada 30. janv.

Sirsnīgs paldies grāmatu dāvinātājiem!


Publicēts:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/sirsnigs-paldies-gramatu-davinatajiem.html


28. janvāra pēcpusdienā Krāslavas novada Centrālā bibliotēka tradicionāli rīkoja pateicības pasākumu grāmatu dāvinātājiem, kas tika pieskaņots Kārļa Ulmaņa savulaik izteiktajam Draudzīgajam aicinājumam.

Akcija „Draudzīgais aicinājums” jau 80 gadus ir pamudinājums ikvienam atcerēties savu skolu un bibliotēku un kā pateicību dāvināt tai grāmatas par sniegto nozīmīgo zināšanu bagāžu. Dāvanas priekā dalās dāvanas saņēmējs un pats dāvinātājs.

Centrālās bibliotēkas kolektīvs sirsnīgi pateicās visiem, kuri 2018. gadā ir dāvinājuši labas un vērtīgas grāmatas, kā arī žurnālus. Kopumā tās ir vairāk nekā 150 literatūras vienības, no kurām daļa aizceļoja uz lauku bibliotēkām. Lai arī jaunās tehnoloģijas ir mainījušas lasīšanas paradumus, grāmata arvien ir un paliek pieprasīta vērtība.

Pateicības pasākumā katrs dāvinātājs tika nosaukts vārdā un uzvārdā – tādu šogad ir vairāk nekā septiņi desmiti. Dažreiz cilvēki ziedo grāmatas, nenosaucot savu uzvārdu, jo vēlas palikt anonīmi. Bibliotēkas darbinieki saka paldies arī viņiem!

Pasākuma dalībniekus ar savu priekšnesumu iepriecināja Krāslavas Mūzikas skolas akordeonisti (pedagogs Anatolijs Livča) un meiteņu vokālais ansamblis „Krāslaviņa” (pedagoģe Olga Grecka).
Pēc svinīgās daļas bibliotekāres visus klātesošos aicināja uz tradicionālo tējas tasi ar pašu ceptiem pīrāgiem.

Juris Roga,
autora foto


Faili:
pateiciba_2018.pdf

















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru