2011. gada 9. sept.

Krāslavas NCB Bērnu nodaļai - 60!


Avots
Vietējā Latgales Avīze
Nr.36 (2011, 9. sept.), 7. lpp.


“Kāpēc mēs tik ļoti labprāt domās atgriežamies bērnībā? Kāpēc es tur tik labi jūtos? Laikam jau tāpēc, ka bērns ir pilnīgi brīvs.“ /Imants Kalniņš/

Bērnība ir laiks, kad cilvēki iepazīst pasauli un apgūst visu jauno, bērnība ir piedzīvojumu un trakuma laiks, bērnība asociējas ar laimīgo laiku. Protams, ka milzīga nozīme ikviena bērna dzīvē ir izglītībai. Un grāmatas ir lielisks veids, kā izglītoties, iepazīt pasauli, attīstīt fantāziju, ieraudzīt plašāku skatījumu uz dzīvi un pilnveidot sevi. Ar grāmatas palīdzību katram lasītpratējam ir dotas tiesības un iespēja ieiet gudrības karaļvalstī. Un tādu iespēju mums dod KRĀSLAVAS novada centrālās bibliotēkas BĒNU NODAĻA, kurai šogad septembrī ir skaista jubileja- 60. Vislielākais prieks ir par to, ka nu jau 60 gadus Krāslavas novadā ir vieta, kur rūpējas par bērnu attīstību un dod iespēju ikvienam bērnam izvēlēties no liela klāsta sev interesējošo grāmatu, žurnālu , labi un jautri pavadīt laiku pie datora.

Bērnu nodaļa ir omulīga vieta. Tajā laipni gaidīts ikviens bērns, viņu vecāki un vecvecāki. Telpa ir ērti iekārtota, šeit var viegli atrast sev nepieciešamo grāmatu, kādu spēlīti vai citus materiālus. Nelielajā bibliotēkas telpā glabājas aptuveni 16 tūkstoši iespieddarbu, to skaits katru gadu tiek papildināts ar jaunākajām un aktuālākajām grāmatām. Šogad jau atkal ir klāt „Bērnu Žūrijas” grāmatu jaunais komplekts. Bibliotēkā ir ne tikai grāmatas, bet arī periodika. Populārākie žurnāli bērnu vidū ir „Sīrups” „Avene”, „Zīlīte”, „Ezis”, „Vāģi ” utt.

Katram bērnam ir savas iemīļotās grāmatas, tās var būt pasakas, dzejoļi vai ilustrēti stāsti, tā var būt jau klasika bērnu literatūrā vai pilnīgi jaunumi mūsdienu daiļradē, taču ir ļoti liela nozīme tam, ka bērni iemīl grāmatas, neskatoties uz mūsdienu tehnoloģiju attīstību un iespējām, jo nekas nespēj sniegt to, ko var dot pavisam vienkārša un ikdienišķa lieta grāmata.
Protams, ka mūsdienās grāmatām ir liela vērtība, pilnīgi ikvienai, tādēļ, ja jums liekas, ka jūsu mājas bibliotēkā ir kāda grāmatiņa, kuru jūsu bērni vairs nelasa vai jums pašiem ir kāda tuva bērnības grāmata, kas noput plauktā, tad dodiet grāmatai otru dzīvi, ieprieciniet bērnus visā pilsētā, dāvinot grāmatu Krāslavas Bērnu nodaļai , kur tā noteikti atradīs savu vietu pie citām.

Dāvāsim prieku gan Krāslavas NCB bērnu nodaļai viņas skaistajā, apaļajā jubilejā, gan mūsu bērniem, kuros nenoliedzami ir mūsu nākotne. Vairosim prieku un pozitīvismu, veidosim mūsu nākotni!

Visi esat laipni gaidīti Krāslavas NCB bērnu nodaļā Krāslavā, Dīķu ielā 5.

Svetlana Ļaksa-Timinska,
Krāslavas NCB

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru