2016. gada 16. febr.

Senioru skolas pirmie soļi



 

    

Kopš pērnā gada novembra Krāslavas novada centrālās bibliotēkas telpās darbojas Senioru skola, kuru vada Raimonds Lazda un Tatjana Azamatova. Lai arī nosaukums nepārprotami norāda uz pensijas vecuma ļaužu grupu, faktiski vecums nav strikti reglamentēts un nodarbībās gaidīts ikviens, kuram otrdienās no trim līdz četriem pēcpusdienā ir brīvs laiks un interese papildināt vai atsvaidzināt zināšanas.

Tatjana: „Šobrīd mums ir vecāka gadagājuma ļaužu grupa, kuras dalībnieki interesējas, piemēram, par mūsdienu sociālo tematiku skaidrojumu. Šiem cilvēkiem ir izglītība, kas iegūta pirms gadu desmitiem un daudzas viņu zināšanas novecojušas. Mēs cenšamies skaidrot sociālās dzīves mūsdienīgo terminoloģiju, tostarp runājam arī par politiskiem, psiholoģiskiem jautājumiem un terminiem, lai cilvēki būtu labāk adoptēti un izprastu mūsdienu dzīves peripetijas, lai labāk izprastu vārdus un terminus, kuri skan radio, televīzijā un ko raksta avīzēs. Šodien strādājam izmēģinājuma režīmā, ja tā var izteikties. Jau nākamgad šādas nodarbības varētu kļūt regulāras, saskaņā ar mācību plānu un visticamāk, ka šī ideja tiks realizēta projekta ietvaros ar Eiropas Savienības fondu piesaisti.”

Starp teorētiskajām nodarbībām reizi mēnesī ir paredzēta diena praktiskām aktivitātēm – rokdarbiem, jo Senioru skolas dalībnieču vidū ir bijusī darbmācības skolotāja, kura pati izdomā, ko iemācīt citiem, un katru reizi tas ir kaut kas jauns. Vienā no pēdējām nodarbībām, kas notika Valentīndienas priekšvakarā, grupa mācījās izgatavot ziedus no atlasa lentes. Bet arī tas nav viss.

Raimonds pastāstīja, ka grupai bija dota iespēja kopīgi apmeklēt Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju un Tūrisma informācijas centru grāfu Plāteru pils kompleksā.

,,Mūsu studentes bija sajūsmā par šo ekskursiju,” turpina Raimonds. Protams, muzejā daudzas ir bijušas, bet nekad to nav izstaigājušas ar gidu. Savukārt Tūrisma informācijas centrā mūs pacienāja ar gardu tēju, noskatījāmies filmiņu par kulināro mantojumu, visiem bija ļoti priecīgs noskaņojums.”

Juris Roga

Avots:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/senioru-skolas-pirmie-soli.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru