2017. gada 12. jūl.

Izklaides un piedzīvojumi bērniem brīvlaika mēnešos


Publicēts:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/izklaides-un-piedzivojumi-berniem-brivlaika-menesos.html



Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa vasaras brīvlaika mēnešos bērniem un jauniešiem tradicionāli organizē izklaides un piedzīvojumu aktivitātes.
 
2016. gadā tas bija Vasaras brīvlaika lasīšanas maratons, kas veiksmīgi startēja un guva labas atsauksmes gan apmeklētāju vidū, gan Latvijas Nacionālās bibliotēkas publisko bibliotēku apaļā galda diskusijā un pieredzes apmaiņas izvērtēšanā. Vasaras brīvlaika lasīšanas maratona ietvaros Krāslavas novada iedzīvotāji un viesi lasīja grāmatas un žurnālus, piedalījās radošajās trešdienu darbnīcās, spēlēja galda spēles un datorspēles, jautri organizējot savu vasaras ikdienu bibliotēkā. Piekrišana bija liela, daudzi izteica vēlmi darboties arī turpmāk.
  
Balstoties uz gūto pieredzi pagājušajā gadā, šogad radās ideja KNCB Bērnu literatūras nodaļā organizēt vasaras brīvlaika radošo darbnīcu „Creative and English” bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem laika posmā no 5. līdz 30. jūnijam.
Ik dienu ar bērniem darbojās Linda Gribule, kura savas skolas gaitas uzsāka Krāslavas pamatskolā un vēlāk turpināja tās Astor koledžā Lielbritānijā. Skolas brīvlaiku Linda katrreiz pavada Latvijā, pie vecmāmiņas Larisas, ar domu nākotnē atgriezties uz dzimto pilsētu – Krāslavu.
 
„Skolas brīvlaiks ir domāts atpūtai. Bet kurš ir teicis, ka atpūta nevar būt saturīga?” saka Linda.
Jūnija mēnesī ir jautri pavadīts laiks - notikušas kopīgas aizraujošas aktivitātes, komandu darbu prezentācijas, konkursi, brīvie mirkļi atpūtai, došanās ekskursijās pa pilsētu un uz pilsētas muzeju, ēnu teātra iestudējumi, dzimšanas dienu svinēšana, bibliotēkas iepazīšana, virtuāls ceļojums uz kosmosu un „Bērnu un jauniešu žūrijas 2017” kolekcijas grāmatu lasīšanas starts, kas vienoja „Creative and English” dalībniekus ar iespēju pilnveidot angļu sarunvalodas prasmes dzīvē un prast sadarboties kolektīvā. Sanākšanas brīži saliedēja radošās darbnīcas dalībniekus, kas dzīvo Krāslavā vai atbrauca no citām pilsētām, ar kopīgu mērķi darboties gan individuāli, gan komandās. Taču visspilgtākās atmiņas un labākās atsauksmes no dalībniekiem izskanēja par fantastiski pavadīto laiku Podjavu ģimenes atrakciju parkā „Airsoft”, kur ikviens, gan bērni, gan pieaugušie, saņēma enerģijas devu turpmākajiem vasaras brīvlaika mēnešiem, spēlējot futgolfu, piedaloties dažādās stafetēs, atrakcijās, laistoties ar ūdeni un kopā izvērtējot sasniegto mēneša laikā.
„Nekādu garlaicīgu mācību stundu! Piedzīvojumi un jautrība, uzlabotas angļu valodas runātprasmes, aizraujoša laika pavadīšana un jauni draugi lika pulcēties mums jūnijā Krāslavas bibliotēkā” (no bērnu atsauksmēm aptaujā, radošās darbnīcas noslēgumā).
 
Pateicamies Krāslavas novada domei par iespēju piesaistīt jauniešus nodarbinātības projektam un ar to atbalstu strādāt Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā, „Krāslava D” kolektīvam par garšīgiem ikdienas našķiem, Podjavu ģimenei par lielisku iespēju aktīvi atpūsties un iepazīt tuvākās apkārtnes dabas bagātību, kā arī I. Stivriņam par transporta nodrošināšanu.
 
Žaneta Moiseja,Krāslavas novada Centrālās bibliotēkasBērnu literatūras nodaļas bibliotekāre

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru