2019. gada 6. aug.

Vaļasprieku pasaule: sieviete un ziedi

Avots:
http://ezerzeme.lv/lv/zinas/sabiedriba/19330/valasprieku-pasaule-sieviete-un-ziedi


Ja Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas vadītāja Valentīna Magidas personīgi uzaicina korespondentu uz pasākumu, nav iespējams atteikties.


Turklāt jaunā izstāde nav vienkārši izstāde, bet jubilejas izstāde!

Izstādes “Sieviete un ziedi” autore Alfrēda Bulionko ir vietējā, Varnaviču izcelsmes. Kā prezentācijas laikā atminējās bijusī klases audzinātāja Tamāra Savčenko, skolā Alla no saviem vienaudžiem atšķīrusies ar uzcītību, darba mīlestību un labsirdību.

Pati meistare ir lakoniska. Izšūšana krustdūrienā viņu sākusi aizraut pirms divdesmit gadiem. Nodarbošanās ir sarežģīta, dažreiz grūta, kādu reizi no sākuma līdz attēla pabeigšanai paiet divi vai trīs mēneši. Tāpēc ziema ir īstais laiks radošuma izpausmēm. Šobrīd apbrīnojamā rokdarbniece dzīvo Daugavpilī, tomēr diezgan bieži apmeklē pārdaugavas radus un ir pateicīga savai mātei Franciškai Ušakai, kura meitai nodevusi izšūšanas un adīšanas mīlestību. Tagad Alfreda ir Latgales Brīvo mākslinieku asociācijas biedre – aiz muguras trīspadsmit personālizstādes, tai skaitā četras Krāslavā.

Kopumā mākslinieces kontā ir vairāk nekā septiņi desmiti panno. Un, kā tas ierasti notiek radošā vidē, lielākā daļa darbu tiek dāvināti labiem cilvēkiem. Tomēr labākie darbi tiek saglabāti, lai izstādē iepriecinātu skatītājus. Un, kas ir interesanti, izstādes atklāšana notika zīmīgā dienā. Pusgadsimta jubileja, kurš gan būtu domājis! Raugoties uz jauneklīgo, spēka un nodomu pilno simpātisko sievieti, nav iespējams atturēties no komplimentiem.

Laikraksts “Ezerzeme” pievienojas daudzajiem apsveikumiem!

Kad sastopas darba mīlestība un radošums, piedzimst mazs brīnums. Steidzieties aplūkot izstādi, tā ilgs līdz augusta beigām. 


Aleksejs Gončarovs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru