2012. gada 21. febr.

Svētki pasakai un ne tikai



Bibliotēkas foto

Avots
Ezerzeme - Nr. 18 (2012, 21. febr.), [8.]. lpp.

16. februārī Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā un bērnu literatūras nodaļā tika atklāta Maijas Šuļgas izstāde — ilustrācijas H. K. Andersena pasakai “Īkstīte”. Pasākumu papildināja radošā tikšanās “Ciemos pie Andersena pasakas “Īkstīte” tēliem” un bērnu zīmējumu izstāde.

Pasākums bija bagātīgi apmeklēts, jo uz to ieradās Krāslavas pamatskolas 1.b un 3.a klases bērni kopā ar saviem skolotājiem un bibliotekāri. Tieši šo klašu bērnu zīmējumi ir apskatāmi bērnu bibliotēkas gaitenī un vislabāk parāda, kā mazie saprot pasaku un kas tieši viņiem tajā tuvāks sirdij.

Maija Šuļga bērniem pastāstīja par savām ilustrācijām H. K. Andersena pasakai, savukārt skolēni viņai uzdeva jautājumus un no mākslinieces atbildēm uzzināja daudz interesanta, piemēram, ka skaistie darbi tapuši divu gadu laikā, ka tie izpildīti guaša un zīmuļa tehnikā.

Savukārt bibliotekāre bērniem pastāstīja par pasakas autoru, iepazīstināja ar pašu pasaku. Mazie klausītāji bija ļoti uzmanīgi un vairākus pasakas fragmentus teatralizēta uzveduma veidā attēloja turpat lasītavā. Tādējādi skatītāji iepazinās ar H. K. Andersena slavenās pasakas varoņiem klātienē. Pasākuma nobeigumā bērnus pacienāja ar konfektēm.

Juris ROGA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru