2016. gada 7. okt.

Melu un patiesības meklējumos


18.oktobrī plkst. 16.00 Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā tikšanās ar rakstnieku un publicistu Borisu Fišmanu. Tiek aicināti visi interesenti!











Boriss Fišmans (Fiscman) dzimis 1979.gadā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, bijušajā Padomju Savienībā, 1988.gadā deviņu gadu vecumā emigrēja uz ASV.

Rakstnieks ieguvis grādu krievu literatūrā Princeton Universitātē, kā arī MFA fantastikas literatūrā Ņujorkas Universitātē, kurš viņš bija arī New York Times fonda biedrs.

Kopš tā laika B.Fišmans ir saņēmis rezidences un stipendijas no Ņujorkas mākslas fonda, tēlotājmākslas centra Provincetown, Mesas patvēruma un Djerassi rezidenta mākslinieka programmu ziemeļu Kalifornijā, Edward Albee  fondu Montakā, Wildacres patvēruma fondu ziemeļu Kalifornijā, Zilā kalna centrā Aridondakā, Brush Creek mākslas fondu Wimoningā, u.c.

Kā papildus darbu rakstīšanai, Boriss Fišmans ir strādājis par  pārgājiena treneri, strādnieku fermā, tirgus pētnieku betona uzņēmumā, redaktoru, faktu pētnieku, redakcijas direktoru tehnoloģiju zinātnēs.

Fišmans ir redaktors Wild East "Stāsti no pēdējās robežas", viņa darbi tika publicēti New Yorkers, New York Times, The New Republic, The Wall Street Journal, the London Review of Books, u.c.

Šobrīd rakstnieks dzīvo Ņujorkā. "Aizvietotā dzīve" ir viņa pirmais romāns. 

Avots:
http://kraslava.lv/zinas/pilns-raksts/article/melu-un-patiesibas-meklejumos/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru