2016. gada 14. sept.

Eiropas kultūras mantojuma diena Krāslavā


Publicēts:
 http://kraslava.lv/zinas/pilns-raksts/article/eiropas-kulturas-mantojuma-diena-kraslava/

Eiropas kultūras mantojuma dienās 2016 "Kultūrvēsturiskā ainava Latvijā" Krāslavā notika vairāki pasākumi, kas veltīti tieši Daugavas loku ainavai.


VKPAI Valsts inspektore Dz. Bukeviča, muzeja speciālists E.Danovskis

Izstādes atklāšana muzejā

Pasākums bibliotēkā


9.septembra pēcpusdienā Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā tika atklāta gleznu izstāde no muzeja krājuma "Krāslava - pilsēta Daugavas lokos".

Izstādē apskatāmi Imanta Vecozola, Vitas Mercas, Agijas Ģērmanes, Leonīda Bauļina, Osvalda Zvejsalnieka, Andreja Severetnikova, Valentīna Zlidņa, Vēsmas Ušpeles, Maijas Jakovičas un citu pazīstamu autoru darbi, kas radušies Krāslavas neatkārtojamās ainavas iedvesmoti.

Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunāja VKPAI Valsts inspektore Dzintra Bukeviča un domes Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe.

Ar lielākiem vai mazākiem pasākumiem Krāslava allaž ir piedalījusies Eiropas kultūras mantojuma dienās, ko uzsvēra arī abas runātājas, un šogad mēģinājums  pievērsties tieši Daugavas loku ainavai izrādījies ierosinošs arī Krāslavas bibliotēkai, jo Bērnu nodaļā notika tematisks  pasākums “Kā Daugava cēlusies”. 

Teiku par Daugavas rakšanu varēja noklausīties, apskatīt bērnu zīmējumus un veidojumus, un pašiem kartē meklēt teikā minēto dzīvnieku atrašanās vietas.

Eiropas kultūras mantojuma dienas, kas ir starptautiska iniciatīva, šogad notiek jau 25.reizi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru