2012. gada 29. nov.

Bagāta nedēļa

Avots:
Ezerzeme - Nr.95 (2012, 4. dec.), 5.lpp.
 
Pagājušā nedēļa bija notikumiem bagāts laiks Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā. 27. novembrī centrālās bibliotēkas lietotājiem bija iespēja apmeklēt dabas aizsardzības simtgadei veltītu pasākumu “Zilā krāsa dabā”, apskatīt fotogrāfiju izstādi, vērot prezentāciju un klausīties speciālistu stāstus. Pasākumā piedalījās Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas vecākā valsts vides inspektore Irēna Muskare un viņas kolēģi.

Bibliotēkas foto
28. novembrī bibliotēkas lasītava atkal bija pilna cilvēku, kuri atnāca uz tematisko pasākumu “Izcept maizīti, baltu kā saulīti”. Par maizes cepšanas vēsturi klātesošajiem stāstīja bibliotekāres, tostarp arī par tradīcijām, kas atspoguļotas latviešu tautas ticējumos, teikās, mīklās, sakāmvārdos, parunās, tautasdziesmās. Bibliotekāres ierīkoja nelielu izstādi, kurā varēja apskatīties grāmatas un žurnālus, iegūst interesantu informāciju. Tiesa, tā bija tikai neliela daļa no visa literatūras krājuma, kas veltīts maizei, jo vienkārši nav vietas, kur izvietot visu. Bet maizi mūsdienās ļoti reti kurš cep mājās. Firmas ”Krāslava D” pārtikas tehnoloģe Anna Večkina pastāstīja, kā top maizīte pie viņiem un atbildēja uz interesentu visdažādākajiem jautājumiem. Arī tehnoloģe uzdeva jautājumus pasākuma dalībniekiem, zinošākie saņēma balvā pa maizes klaipam. Pasākuma noslēgumā notika dažādu maizes ēdienu degustācija.
 
Bibliotēkas foto
29. novembrī bibliotēkā pulcējās mākslas cienītāji, lai tiktos ar mākslinieku Valēriju Dičkovski pie gleznu izstādes “Pieskāriens dabai”. Atgādināšu, ka šī gada vasarā Dičkovskis savas gleznas izstādīja Ezernieku pagasta bibliotēkā, kur tās bija apskatāmas turpat divus mēnešus, pēc tam mākslas darbi tika transportēti uz Krāslavas novada centrālo bibliotēku. Par Valēriju Dičkovski bija plašs materiāls laikrakstā “Ezerzemē” (”Bērnības lielā aizraušanās”, 2012. gada 9. oktobris).
 
Juris ROGA
 
Bibliotēkas foto

Bibliotēkas foto
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru