2015. gada 3. febr.

Pateicības pasākums bibliotēkā


Publicēts:
Krāslavas novada mājas lapā www.kraslava.lv

Jau vairāk kā 10 gadus 28.janvārī Krāslavas novada centrālā bibliotēka aicina uz Pateicības pasākumu tos lasītājus, kuri dāvinājuši bibliotēkai grāmatas.





Tieši šai dienā 1935.gadā Valsts prezidents Kārlis Ulmanis vērsās pie tautiešiem ar Draudzīgo aicinājumu - aicinājumu dāvināt grāmatas un gleznas savām skolām un bibliotēkām.

Šis lieliskais aicinājums, ar vēstures gaitā radušos pārtraukumu, savu atbalsi nu jau daudzus gadus radis arī mūsu bibliotēkas lasītājos. 

"Šogad mūsu bibliotēkai ir uzdāvināti vairāki simti grāmatu, no kurām 388 ir mūsu krājumā, bet pārējās nonākušas pagastu bibliotēkās", stāsta bibliotēkas direktore Valentīna Magidas.

Domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Miglāne, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka svarīgi ir ne tikai mīlēt un lasīt grāmatas, bet prast ar tām dalīties ar citiem.   
 Mūsdienu attīstītajā informatīvo tehnoloģiju laikā papīra formāta grāmatas lasa aizvien mazāk, tāpēc liels prieks bija aicināto vidū redzēt pavisam jaunas sejas. 

"Mums skolotāja lika atnes uz bibliotēku kādu grāmatu no mājām, kuru mamma jau izlasījusi, to izdarījām un mūs uzaicināja uz pasākumu" - tik tieši atbild uzrunātie Varavīksnes vidusskolas 5.c klases audzēkņi.

Viņu skolotāja Jeļena Kļimova uzskata, ka ar grāmatām vajag dalīties un to sākt darīt nekad nav par agru  - "pati esmu bijusi bibliotekāre, daudz lasu un  cenšos grāmatu mīlestību ieaudzināt arī saviem skolniekiem."

Pasākuma noslēgumā bibliogrāfe Anna Bartuša prezentēja klātesošajiem digitālo disku par Krāslavas un Dagdas novadu dievnamiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru