2016. gada 26. jūl.

Ja jums ir divi maizes klaipi, 
apmainiet vienu pret ziediem! 
Maize  baro miesu, 
ziedi – dvēseli. 
/A. De Sent - Ekziperī

Iedvesmojoša, krāsaina, pārdomāta … tā varētu raksturot šo grezno ziedu ainavu ceļā, kas ved pie Daugavas gar Anniņas piemājās dārzu.

Lai par to pārliecinātos, devāmies ciemos pie mūsu kolēģes Annas Bartušas ar devīzi “Dalies savos veikumos, saņemot pretī  pozitīvu novērtējuma lādiņu!” Mūsu redzējumā tas ir pārdomāts un ilgu laiku lolots Krāslavas zemes gabaliņš, kurš priecē ikvienu šīs ieliņas iedzīvotāju un ciemiņu, kurš izvēlas pastaigāties Zvejnieku ielā.

Šajā visskaistākajā vasaras laikā, ziedu ziedēšanas kulminācijas periodā, priecējām savas acis un dvēseli Anniņas sirdslietā - dalījāmies neskaitāmās idejās par dārza iekopšanu un apmainījāmies ar vērtīgu enerģijas lādiņu. Anniņas piemājas teritorijas plānojums ir labi pārdomāts un iekārtots – dārza praktiskajā daļā,  kur galvenos pienākumus uzņemas Annas māmiņa Marija, ir dārzeņi un siltumnīcas, tēta regulāri koptais mauriņš, daudzveidīgi augļu koki un krūmi un  tālāk paveras skats uz krāšņo Anniņas puķudobi. Begonijas un pelargonijas, rozes un dālijas, petūnijas, flokši un  samtenes, cēlās lilijas un pīpenes un daudzi citi ziedi ir atraduši vietu šajā burvīgajā vidē, kas ikdienā pieprasa šīs ģimenes milzīgu uzmanību un rūpi. Rozes – tās gan ieņem dobes galveno pjedestālu, kuras varētu stāstīt par 30 gadu seno piemājas vēsturi.

Pirms diviem gadiem Anna sāka veidot krāšņo ziedu rakstu Daugavas malā. Jāteic, visu burvīgo un krāšņo, saldo un vēl mākslīgi neveidoto mēs sastapām šajā Krāslavas ieliņā, kuru varētu saukt par puķu paradīzi. Protams, vērojot šo skaistumu, grūti novērtēt ikdienas pārdzīvojumus un smago darbu, ravējot un laistot, apsedzot ziemā un likt atplaukt  pavasarī.  Vaļasprieks, varētu teikt, daļēji ir saistīts ar Annas  ikdienas darbu, kuru viņa veic Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā, iepazīstot mūsu novadniekus un viņu dzīvi. Prasmi un  izjūtu, kā iekārtot dārzu Anna ir pārņēmusi no savas māmiņas, kurai rokā jebkurš spraudenis priecē ar greznu lapotni un ziedu. Par to var stāstīt tikai pati Anna un Marija, vienlaikus dāsni piedāvājot savas zināšanas par puķu kaprīzēm un atverot savas puķudobes vārtus interesentiem.
Šodien, visa kolektīva vārdā, Anniņ, sveicam tevi vārda dienā!

Lai saule apmirdz Tavu smaidu, 
lai prieks un draugi priecē tevi, 
lai veselība stipra, 
lai notiek kas interesants un pārsteidzošs šajā dienā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru