2016. gada 5. dec.

Izsmalcinātā un elegantā Kristīne



Publicēts:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/izsmalcinata-un-eleganta-kristine.html



Krāslavas novada centrālā bibliotēka palīdzēja iegūt pirmos skatītājus un klausītājus vairākiem desmitiem iesācēju, kā arī pieredzējušajiem māksliniekiem un fotogrāfiem, dzejniekiem un kolekcionāriem, dizaineriem un rokdarbniecēm - visiem, kas nodarbojas ar radošām aktivitātēm un grib dalīties ar savu jaunradi.

Dizaineres Kristīnes Lenes pirmā darbu izstāde arī tika atklāta bibliotēkā. Adventes priekšvakarā jaunā māksliniece prezentēja skatītājiem savus radošos darbus, kurus brīnišķīgi raksturo ekspozīcijas nosaukums - „Dabiskums. Izsmalcinātība. Elegance”.

Dizaineres darbiem ir raksturīga daudzveidība - gan materiālu izvēlē, gan izpildījuma tehnikā. Savu panno un gleznu radīšanai māksliniece izmanto tekstilu, sausos ziedus, polimērmālu, krāsas un citus materiālus.

Kristīne ir dzimusi Kombuļos. Talantu mantojusi no vectēva, kas bija mākslinieks, pēc pamatskolas beigšanas turpināja izglītību Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola”, kur ieguva interjera dizaineres profesiju.

Kristīne pastāstīja: „Kad es ķeros pie darba, man nav sākotnējās ieceres. Es ņemu baltu audumu, un tad sākas radošais process. Kādreiz no sākuma var būt krāsas, citreiz - ziedi. Viss notiek pakāpeniski, soli pa solim rodas kompozīcija.”

Pašlaik Kristīne ar vīru un mazo meitiņu dzīvo Skaistas pagastā, kur viņai ir sava dizaina studija. Studijas aprīkojums dod iespēju sniegt poligrāfijas pakalpojumus - fotogrāfiju un lielformāta reklāmas izdruku.

Kristīne nodarbojas ne tikai ar panno un gleznu radīšanu, bet arī ar telpu dekorēšanu kāzām un citām svinībām, pēc pasūtījuma izgatavo kāzu ielūgumus un citus aksesuārus.

„Kas jūs iedvesmo radīt mākslas darbus?” tāds jautājums tika uzdots Kristīnei izstādes atklāšanas laikā.

„Mēs dzīvojam laukos, netālu no Drīdža ezera, un, protams, daba ir viens no iedvesmas avotiem. Krāsu daudzveidība dažādos gadalaikos mudina uzsākt radošas aktivitātes. Bet reizēm mākslas darbu radīšanu veicina ikdienas laika ritējums, jo katra jauna diena nes mums citas izjūtas. Mani darbi - tas ir manu jūtu un manas iekšējās pasaules atspoguļojums.”

Elvīra Škutāne, autores foto

Pasūtīt dizaineres Kristīnes Lenes pakalpojumus var pa tālr.26608204.










 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru