2018. gada 27. jūl.

Lasītprieks rodas bibliotēkā


Avots:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/lasitprieks-rodas-biblioteka.html



Nīls Geimens ir teicis: „Vienkāršākais veids, kā izaudzināt izglītotus bērnus, ir iemācīt viņiem lasīt un atklāt, ka lasīšana ir patīkama nodarbe. Vienkārši atrodiet grāmatas, kas viņiem patīk, dodiet pieeju šīm grāmatām un ļaujiet tās izlasīt”.

Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa piedāvā dažādas lasīšanas aktivitātes saviem lasītājiem. Gribi uzvarēt Vasaras lasīšanas akcijā, droši nāc pie mums, izvēlies grāmatu, saņem pūcīti un ielīmē to savā veidlapā!

Klāt ir visa jaunā Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas (BJVŽ) grāmatu kolekcija - 2018. Nāc pie mums un kļūsti par grāmatu ekspertu! Daudzi bērni un vecāki jau ir iesaistījušies šajā lasīšanu veicinošā projektā. Vari sākt meklēt jau šobrīd kādu interesantu tekstu no grāmatas Skaļās lasīšanas konkursam, kas turpināsies arī šogad. Iespēju interesanti baudīt vasaru ir daudz, vaļasbrīžus bibliotēkā var pavadīt arī ar draugiem, izspēlējot kādu galda spēli.

Kāpēc ir tik svarīgi lasīt, un kas šajos gados mainījies Latvijas bērnu, jauniešu un viņu vecāku lasīšanas paradumos? Par to savu viedokli pauž Latvijas Nacionālas bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova savā rakstā „Esam summa no cilvēkiem un izlasītā”. Lasi šo rakstu saitē http://www.la.lv/esam-summa-no-cilvekiem-un-izlasita/ vai „Latvijas Avīzē” (24.jūlijs. 2018. Nr. 140).

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas grāmatu sarakstu meklē saitē https://lasamkoks.lv/lat/bernu_un_jauniesu_zurija/2466-bernu-jauniesu-un-vecaku-zurija-2018

Viktorija Urbanoviča,Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja 








 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru