2016. gada 22. febr.

Jaunieguvumi bibliotēkā


Avots:
http://kraslava.lv/zinas/pilns-raksts/article/jaunieguvumi-biblioteka/

Šogad Krāslavas novada centrālā bibliotēka pirmo reizi ir iegādājusies jaunas grāmatas par pašvaldības līdzekļiem un tagad pašas jaunākās un interesantākās grāmatas ir pieejamas ikvienam mūsu lasītājam. Starp jaunajām grāmatām varēs atrast gan pašu jaunāko daiļliteratūru, gan nozaru un izklaides literatūru. 

Grāmatu klāstā ir gan latviešu autori, gan slavenākie un labākie ārzemju autori, taču kā “saldais ēdiens” jauno grāmatu kolekcijā ir krāslavietes Ingas Pizānes-Dilbas debijas dzejas krājums “Tu neesi sniegs”. 


Krājums ir iznācis 2016. gadā un nu jau pavisam svaigs ir pieejams arī Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā. Inga Pizāne-Dilba ir dzimusi Krāslavā, tagad dzīvo Rīgā. Savas dzejas prasmes ir izkopusi Literārajā akadēmijā, dzejas meistarklasēs pie latviešu slavenajiem dzejniekiem Jāņa Rokpeļņa un Ronalda Brieža. Ceļš līdz savam dzejas krājumam bija ilgs un garš. Lai tas taptu, tika ieguldīts liels darbs. Visvairāk Inga Pizāne-Dilba raksta par mīlestību un kā jau jebkurš dzejnieks, arī viņa alkst lasītāju mīlestību, tādēļ ikviens Krāslavas iedzīvotājs ir laipni aicināts iepazīties ar jaunās, daudzsološās dzejnieces pirmo krājumu, lai varētu sajust to, ko jaunā sieviete gribējusi visiem pavēstīt ar vārdiem, ritmu, muzikalitāti un komponentu “x”, kurš nav uztverams, bet piemīt jebkurai labai dzejai. 
 
Ikviens pilsētas iedzīvotājs ir laipni aicināts uz bibliotēku, lai iepazītos ne tikai ar dzejas krājumu “Tu neesi sniegs”, bet arī ar citām aizraujošām, skaistām, jaunām un kvalitatīvām grāmatām, kuras spēs apmierināt ikviena lasītāja interesi.  


Svetlana Ļaksa-Timinska,
komplektēšanas nodaļa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru