2023. gada 11. apr.

Permakultūra un tās metodes

 Avots:

http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/permakultura-un-tas-metodes.html



30. martā Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā „Europe Direct Austrumlatgalē” projekta ietvaros notika seminārs „No lauka līdz galdam: taisnīga, veselīga un videi draudzīga pārtikas sistēma”.

Semināru vadīja dārzu plānošanas un iekārtošanas speciāliste Daina Zvejsalniece kopā ar savu meitu Martu. Daina, kura ir arī dārzkopības pasniedzēja, aizraujoši stāstīja par permakultūru, tās metodēm un deva vērtīgus padomus.

Dainai ir zemnieku saimniecība „Gunda Z”, augu kolekcija un permakultūras daiļdārzs, kurā viņa eksperimentē ar augu kombinācijām un permakultūras metodēm.

Par aktuālajiem pasākumiem, floristu nometnēm, „Mājas kafejnīcas” dienām, dārza svētkiem un semināriem pie Dainas varat uzzināt facebook lapā šeit.

12.-13.augustā, Rogovkā, Dainas dārznieku skolā notiks 10.Permakultūras festivāls 2023. Vairāk informācijas, pasākumu programmas un reģistrācijas anketa atradāmas šeit.

Paldies Dainai Zvejsalniecei par iedvesmojošu stāstījumu. Daudzi semināra dalībnieki ar nepacietību gaida pavasara darbu sākumu dārzā, lai dzirdētais seminārā īstenotos dzīvē.

#EuropeDirectAustrumlatgalē #Krāslavasnovadacentrālābibliotēka #KrāslavasNCB #KNCB

Ilona Cabule,
Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas
sistēmas administratore


Autores un Martas Zvejsalnieces foto




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru