2010. gada 5. janv.

Karlsons aicina ciemos

Avots
Ezerzeme, Nr.90, 5. lpp.
24.11.2009

Karlsons aicina ciemos

отступČau, čau! Vai drīkstu uz brītiņu piezemēties? Pirmdien, l6.novembrī Krāslavas bērnu bibliotēkā (Pils iela 5) šo jautājumu uzdeva neviens cits kā pasaulē labākais rotaļu biedrs - Karlsons, kas dzīvo uz jumta. Tas pats - skaistais, gudrais un pietiekami apaļīgais vīrs labākajos gados, kuru pazīst gan lieli, gan mazi visā pasaulē.
отступKrāslavā no Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra atceļoja “Karlsona māja”, kas veidota par godu rakstnieces Astridas Lindgrēnes 100 gadu jubilejai.
отступCeļojošā māja ir apmēram trīs metrus augsta un apmēram tikpat plata. Tās sienas klāj audumā veidoti zīmējumi par Karlsonu, kuru māksliniece ir Ilona Vīlande. Mājā dzīvo pats saimnieks Karlsons, kurš no 16. novembra līdz 10. decembrim aicina ciemos arī mazos krāslaviešus.
отступBibliotēkā notiks Karlsona zīmēšanas konkurss, viktorīna un citas interesantas, atraktīvas jandalēšanās Karlsona garā, būs iespēja iepazīties ar Karlsona rašanās vēsturi, viņa slavenajiem nedarbiem un ieradumiem, nofotografēties kopā ar jauko apaļīgo vīriņu.
отступBērniem un viņu vecākiem Karlsona atnākšana varētu palīdzēt uzlabot savstarpējās attiecības ģimenē un sabiedrībā. Tas varētu atgādināt vecākiem, kā bērniem mācīt un kopt labsirdīgas, iejūtīgas, atsaucīgas, uzticības pilnas savstarpējās attiecības. Cik krāsaina ir pasaule, kad esam savstarpēji laipni, iepriecinām viens otru un palīdzam viens otram.
отступ10. decembrī plkst. 14.00 notiks noslēguma pasākums, kur labākie konkursu un viktorīnas dalībnieki saņem KARLSONA DIPLOMUS.
отступKatru darba dienu no 12.00-16.00 bērnu bibliotēka labprāt uzņems visus, kas vēlas iepazīties ar A.Lindgrēnes populārākajiem grāmatu varoņiem un sastapties ar Karlsonu viņa mājiņā. Grupu apmeklējumi jāsaskaņo pa tālr. 65623572.

Svetlana JUHŅĒVIČA,
Krāslavas NCB bērnu literatūras nodaļas vadītāja

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru