2013. gada 2. nov.

Prezidents atzinīgi novērtē Krāslavas sasniegumus


Avots:
ziņu portāls apollo.lv

Apollo, redakcija@apollo.lv

               
Piektdien, 1.novembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš, apmeklējot Krāslavu, tikās ar novada iedzīvotājiem, lai pārrunātu viņiem nozīmīgos jautājumus, kā arī sarunā ar novada domes deputātiem iepazinās ar novada nākotnes attīstības iecerēm, informē Prezidenta kanceleja.
 
Prezidents atzinīgi novērtē Krāslavas sasniegumus
Foto: Edijs Pālens/LETA
 
«Man nav izdevies vairākus gadus būt Krāslavā, un tas, ko ieraudzīju šodien, mani tiešām pārsteidza un iepriecināja. Esmu dzirdējis ļoti daudz viedokļu par to, ka rīcība novadā ir saprātīga un uz attīstību tendēta, ļaujot pilsētai būt sakārtotai un skaistai, par ko šodien varu pārliecināties,» atzina Bērziņš.
 
Valsts prezidents, paužot viedokli par pierobežas reģionu, uzsvēra: «Robeža starp rietumiem un austrumiem būs tā vieta, kur iespējas attīstībai būs ļoti plašas. Jūs šeit esat, tādēļ mēģiniet to izmantot pēc iespējas veiksmīgāk, veicinot sava novada izaugsmi.»
 
Bērziņš uzsvēra, ka, lai tas notiktu pēc iespējas veiksmīgāk, pirmkārt, jāceļ izglītības kvalitāte, kā centrālo izvirzot bērnu, kura dzīves uzlabošanai sistēmai būtu jākalpo. Viņš atzina, ka pārmaiņām sistēmā ir jābūt un tās varētu būt sāpīgas, bet rezultātam jābūt pasaules kontekstā darba tirgū konkurētspējīgiem jauniešiem.
 
«Uzskatu, ka būtu par skolotājiem un viņu izglītošanu. Pamatskolas skolotājam jākļūst par prestižu profesiju,» atzina Valsts prezidents.
 
Valsts prezidents sarunas noslēgumā aicināja deputātus būt aktīviem un informēt par konkrētiem uzlabojumiem, kurus iespējams īstenot un kas sniegtu patiesi vērtīgus ieguvumus novadam.

Rakstu portāla apollo.lv mājas lapā var skatīt   ŠEIT

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru