2014. gada 17. janv.

Pasaka paldies par svētku noformējumu

Avots:
Ezerzeme - Nr.5 (2014, 17. janv.), 3. lpp.


10. janvāra vakarā Krāslavas novada domes zālē pulcējās pilsētas iedzīvotāji, kuriem pašvaldība pateicās par pilsētnieku personīgo ieguldījumu Krāslavas svētku noformējumā. Balvās — domes kalendārs 2014. gadam “Krāslavas mākslinieki” un Indras audējas Regīnas Hveckovičas austie grīdas celiņi.

Kā atzīmēja pasākuma vadītāja Inga Kavinska, ziema ir laiks, kad mūsu pilsētas mazie namiņi uz balto pasauli lūkojas caur pelēkām koka mežģīnēm, Daugavas krastus savās skavās cieši tur ledus un sētnieki agros rītos noslauka sniega putekļus no ietvēm. Šogad tas gan ir tikai skaists sapnis. Taču, neskatoties uz dabas untumiem, svētki ir atnākuši arī šogad. Bet ir cilvēki, kuri tos atstāj turpat pie vārtiem, kā negaidītu svešinieku, bet citi ieved savās mājās un ģimenēs, proti, rotā egles, izgaismo ēkas un pagalmus, logos leduspuķu vietā iekarina pašdarinātas zvaigznes. Iet garāmgājēji, paceļ acis un ierauga svētkus — spožus, daudzkrāsainus, zibošus un zaigojošus, pateicoties visiem tiem, kuri rotāja savas mājas, balkonus, logus un lodžijas.
Novada domes izpilddirektors Jānis Geiba pauda prieku, ka zālē ir gan jau pazīstamas, gan jaunas sejas: “Paldies tiem, kuri atkārtoti dara šos svētkus krāšņākus, lai arī tas varbūt nemaksā lēti. Iebraucot pilsētā, gan ciemiņi, gan mēs ievērojam izdaiļotās mājas, un kopu- mā pilsēta kļūst skaistāka — Ziemassvētki un Jaunais gads ir atnākuši! Ceru, ka šis gads mūs vēl iepriecinās ar baltu sniegu.”

Pašvaldības un domes priekšsēdētāja Gunāra Upenieka vārdā izpilddirektors izteica lielu pateicību pasākuma dalībniekiem, kuri darīja svētkus skaistākus. Viņš arī norādīja, ka pilsētnieki gadumijas svētkus svin vairs ne tikai vecajā postpadomju teritorijā, bet svin visā Eiropā. Pirmā uguņošana sākās tūlīt pēc deviņiem vakarā un pēdējās raķetes izgaismoja debesis vēl pēc diviem naktī, kad jauno gadu sagaida tautieši Anglijā vai vēl tālāk.

“Ja mēs šo uguņošanu, kas sākas labu laiku pirms gadu mijas un beidzas krietni pēc, saliktu vienā kopīgā, tad varbūt daži logi pilsētā to neizturētu. Veiksmi, veselību, lai nākošgad mēs vēl kuplākā pulkā varam pulcēties”

No komisijas locekļiem runāja novada domes galvenā arhitekte Ineta Danovska, kura vispirms izteica ļoti lielu pateicību tiem, kuri šodien šeit sanākuši un tiem, kuri šobrīd nevarēja būt klāt, par darbu, atsaucību, attieksmi un finanšu ieguldījumiem, ko cilvēki veikuši, lai pilsēta kļūst krāšņāka.

Ineta: “Mēs komisijā un citi domes darbinieki bijām ļoti pārsteigti, un es priecājos par jūsu izdomu, kā tika noformētas mājas, kā izpušķoti balkoni un logi, un bija liels prieks staigāt, vērtēt šajā tumšajā laikā, kad ārā nav sniega. Laikam tas zīmīgi — sniega mums nebija, bet mums ir gaiši dvēselē. Lai visiem laimīgs Jaunais gads!”

Svinīgo pasākumu krāšņāku darīja Krāslavas Mūzikas skolas jaunie akordeonisti, pasniedzēja Anatolija Livčas audzēkņi — Artēmijs Kozačuks, Anna Kozačuka un Daniels Dukaļskis, kuri muzicēja vakara dalībniekiem.

Iestādes, kuras atzītas par visskaistāk noformētajām un apbalvotas ar kalendāru:

veikals “Jumis”; veikals “top!”; veikals “Sapnis”; uzņēmums “Krāslavas piens”; kafejnīca “Mārīte”; Krāslavas novada centrālā bibliotēka; Krāslavas autoosta; autodetaļu veikals Rīgas ielā 76.

Par skaistāk noformētajiem logiem, balkoniem un lodžijām iedzīvotāji saņēma ne tikai kalendāru, bet arī Indras audējas Regīnas Cvetkovičas austos grīdas celiņus:

Logi, balkoni, lodžijas: Vienības iela 28 - 60, Ilona Mihailova; Raiņa iela 6 - 15, Inga Paceviča; Vienības iela 61 - 7, Daina Strupiša; Raiņa iela 15 - 6, Lonija Jakovele; Baznīcas iela 17 - 26, Edgars Solims.

Privātmājas: Vienības iela 62, Boriss Trelis; Augusta iela 15a, Svetlana Gorenko; Mazā iela 1, Valērijs Račickis; Vienības 83, Lilija Daļecka; Vienības 126 - 2, Ērika Romule; Strautu iela 4, Romualda Celitāne; Podnieku iela 26, Valentīns Semjonovs; Rēzeknes iela 37, Jevģēnijs Podjava; Raiņa iela 7, Alīna Hodarenoka; Rīgas iela 72, Inese Umbraško; Rīgas iela 34, Ligita Pobudina; Lielā iela 31, Mihails Pobudins; Sila iela 17, Vitālijs Maldovskis; Miesnieku iela 12, Ināra Saksone; Siena iela 4, Vladimirs Ahass; Kalēju iela 1, Voldemārs Pārpucis; Jaunatnes iela 15, Jevģēnijs Suharevskis; Jaunatnes iela 11, Igors Kovaļčuks; Sila iela 20, Oļegs Šlapins; Rancāna iela 33, Eduards Pustovoitovs; Rancāna iela 39, Mihails Žuravskis; Rancāna iela 29, Valērijs Osipovs; Rancāna iela 43, Rolands Jaņevičs; Priežu iela 8, Inta Kokina; Jeremejeva iela 4, Pāvels Širokijs; Atmodas iela 2, Nikolajs Metlins; Parka iela 4, Viktors Jurčenoks; Mednieku iela 1b, Genadijs Rudaks; Mednieku iela 2a, Renāte Semjonova.

Juris ROGA

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru