2017. gada 2. febr.

Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā, pateicoties projektam, saņemtas jaunas grāmatas


Avots:

http://kraslava.lv/zinas/pilns-raksts/article/kraslavas-novada-centralaja-biblioteka-pateicoties-projektam-sanemtas-jaunas-gramatas/

Pateicoties VKKF atbalstītajam projektam “Latviešu oriģinālliteratūra Latvijas bibliotēkās” arī šogad Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas grāmatu klāsts tika savai sirdij tīkamāko lasāmvielu. 

.

Ja saista daiļliteratūra un proza, tad noteikti ieteicams būtu atsvaidzināt savu atmiņu ar Likteņa līdumnieku sērijas romāniem vai nokļūt maģiskā pasaulē, pateicoties Ievas Melgalves “Mēness teātrim”. Protams, nemainīgas vērtības ir “Dienas” vēsturisko romānu sērija, kurā var iepazīties ar Ulmaņlaikaiem no jauna rakursa Ingas Gailes romānā “Stikli” vai Baigā gada notikumiem Gundegas Repšes grāmatā “Bogene”. Neizpaliek arī jaunāki vārdi latviešu prozas lauciņā – Svens Kuzmins, Toms Kreicbergs.


Dzejas mīļotājiem ir iespēja izbaudīt labākos 21. gadsimta latviešu dzejniekus, jo grāmatu klāstā varēs atrast gan Kārļa Vērdiņa godalgoto krājumu “Pieaugušie”, gan Toma Treiberga radošos veikumus dzejā, gan LaLiGaBas lasītāju simpātijas balvu ieguvušo Madaras Gruntmanes krājumu “Narkozes”, gan daudzus citus radošus, interesantus un skaistus dzejas krājumus. 

 
Arī tiem, kuriem patīk izzināt, būs ko lasīt. Dokumentāli vēsturisko romānu par kāda latviešu strēlnieka likteni un dzīvi PSRS sarakstīja Tālivaldis Margevičs darbā “Šķērsiela 13. Latvieša dibināts gulags”, savukārt Evas Eglājas-Kristsones pētījumā “Dzelzsgriezēji” varēs iepazīties ar Latvijas PSR un trimdas latviešu rakstnieku aizliegtajiem sakariem un komunikāciju. Ir iespēja satuvināties arī ar tādu rakstnieku radošajām gaitām un biogrāfiju kā Anna Dagda, Edvarts Virza, Aspazija, Gunārs Priede u. c. 
 
Visas augstāk minētās grāmatas un vēl daudzas citas gaida savus lasītājus un visus interesentus Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā! 


Svetlana Ļaksa-Timinska
komplektēšanas un apstrādes nodaļa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru