2009. gada 15. dec.

Prieki un bēdas fiksēti galvenokārt attēlos

Avots
Ezerzeme, Nr.50, 4. lpp.
07.07.2009

Prieki un bēdas fiksēti galvenokārt attēlos

отступKrāslavas Eiropas Savienības informācijas punkts (ESIP) aicināja visus interesentus (gan lielus, gan mazus) piedalīties radošo darbu konkursā “Mazpilsētas prieki un bēdas”. Tika gaidītas gan fotogrāfijas, gan zīmējumi, gan stāsti, dzejoļi, pasakas, esejas, epifānijas, teikas, veidojumi - jebkas. Galvenais noteikums – lai varētu redzēt pilsētas īsteno sirdi.
отступJūnija nogalē Krāslavas ESIP aicināja konkursantus un lasītājus uz pasākumu “Mazpilsētas prieki un bēdas” novada centrālajā bibliotēkā, lai suminātu labāko darbu autorus.
отступSvinīgo pasākumu atklāja bibliotēkas vadītāja Valentīna Magidas: “Organizējot radošo darbu izstādi, mūsu mērķis bija parādīt, ka arī dižķibeles laikos pilsēta spēj attīstīties un, neskatoties uz visām negācijām, kas notiek mūsu sabiedrībā, spēj dzīvot, strādāt, tikt galā ar visām nelaimēm un spēj motivēt visus uz kaut ko labu un interesantu. Paldies visiem, kas vasaras laikā atrada iespēju piedalīties šajā izstādē.”
отступVairākums konkursantu no aptuveni trīs desmitiem dalībnieku izrādījās pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” bērni, bet bija arī pieaugušie. Pēc balvu pasniegšanas visiem dalībniekiem piedāvāja nelielu cienastu.
отступPasākumā bēmudārza audzēkņu klāt nebija, jo sumināšana tika ieplānota neveiksmīgā brīdī – mazo ķiparu diendusas laikā. Tomēr bija pārstāvētas bērnu audzinātājas, bet mazie konkursanti atnāks uz bibliotēku ekskursijā. Starp citu, izstāde būs kādu laiku apskatāma visiem interesentiem. Sliktais laiks bija aizbaidījis arī vecākā gadagājuma kundzes, kas piedalījās izstādē ar savu devumu. Interesanti, ka ar esejām un citiem rakstu darbiem konkursam neveicās - bija viena eseja par Krāslavas dievnamiem un viena kundze iesniedza dzeju.
отступMīlēsim pilsētu, novadu, un nemaz nav tik slikti pie mums. Dzīvojam vienā no skaistākajām pilsētām Daugavas krastā, kuru kopjot varam padarīt vēl jaukāku.

Juris ROGA, autora foto

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru